Ridläger sommaren 2021

example graphic example graphic

  Daglägren vänder sig till barn från 7 år och uppåt. Ridvana är inget krav utan vi välkomnar alla barn och vuxna oavsett ridkunskaper. Deltagarna delas in i grupper vid ridningen vilket innebär att en fördelning kan ske utifrån deltagarnas kunskaper. På så sätt skapas goda möjligheter till utveckling för samtliga deltagare oavsett tidigare ridvana.

  Maximalt antal deltagare på lägren är 6 st för de yngre och 8 st för de äldre barnen/vuxna, detta för att kunna hålla en hög kvalitet på undervisningen. Varje deltagare förväntas hjälpa till att ta hand om sin häst före och efter ridpassen, självklart finns hjälp att få för den som behöver. Vi kommer lära oss att hämta hästen i hagen, rykta och går igenom sadling och utrustningens alla delar. Gemensamt hjälps vi åt att ta hand om stallet och ge hästarna mat och vatten. Lektionerna består varje dag av en uppsutten, en teori och en lektion från marken varje dag

  Övernattning sker i Johan's stugor vid Långstandsforsen. Ducsh och vattentoalett finns vid stallet nere vid stugorna finns torrdass men ingen el.

  Hästarna är i varierande storlekar från B-ponny till stor häst. Samtliga är mycket snälla, trevliga och trygga både på ridbanan och i skogen. Hästarna går året runt i ridskoleverksamhet och turridning, de är vana vid såväl barn som nybörjare. Det händer sällan att någon ramlar av och vi håller en hög nivå vad gäller säkerhet och god hästhållning. Ridlägerdeltagarna kommer få hjälpa till med att hämta hästarna från deras hagar varje morgon.

 • Ridläger från 10 år 5-8/8
  4500:-

 • Ridläger från 10 år 12-15/8
  4500:-

 • Under vuxenlägren (deltagare från 16år) sker undervisningen på ridbanan i grupper med endast två ridande åt gången, det för att intensivt kunna jobba med vad varje ryttare önskar. Ridpassen filmas och varje dag går vi igenom filmaterialet och disskuterar dagens ridning. Dessutom får varje deltagare med sina filmer hem för att kunna komma ihåg vad man jobbat med under lägret.

  Det går utmärkt att både rida på egen och lånad häst för att maximera utbytet av lägret

  Vuxenläger bokas utifrån förfrågan, välkommen att höra utav er med datum ni skulle vilja komma

All undervisning sker utifrån ryttarens egen nivå och vi anpassar oss naturligtvis efter varje enskild individs förutsättningar. Meningen är att ridlägret ska vara roligt och inspirerande!

För att anmäla dig skicka uppgifter via kontaktformuläret om vem du är och vilket läger du vill vara med på.

example graphic example graphic
top