Om mig

Kvinna i westernhatt

Jag som driver företaget heter Maria Egnor
Började rida i mitten av 90-talet har efter det inte kunnat sluta.
Hästarna är en otrolig inspirationskälla till att hela tiden utvecklas som människa och ryttare. Jag brinner för westernridningen och hoppas genom mitt arbete att fler ska upptäcka hur bra det är att kompletera hoppning och dessyr med övningar som är mest förknippat med westernridningen.

Hästarna är mina arbetskompisar som jag måste kunna lita på och de ska vara trygg med att jag inte utsätter dem för något som är farligt. Därför vill jag också lära mina elever att hantera och träna hästarna även från marken för att de ska kunna läsa hästen och förutse vad som kan hända innan det händer.

Jag har under åren ridit och tränat en mängd hästar som var och en gett mig fler verktyg i min träningslåda. Det handlar om att träna upp sin känsla för hur hästarna fungerar för att kunna få dom att vilja vara med på alla konstiga saker jag ber om. För det är mycket vi förväntar oss av våra hästar som är onaturligt, en vildhäst står inte och håller upp sina hovar för att bli verkad eller följer ett tryck i grimman. Det är saker som vi människor vill och behöver får hästarna göra för att de ska fungera i det liv de nu föds in i.

Försöker ge mina hästar en sån meningsfylld tillvaro som möjligt med mycket utevistelse i stora hagar och att ha hästgrupper som fungerar tillsammans. Jakten på den perfekta sättet att ge dom grovfoder vintertid utan att någon blir för tjock fortsätter men nån gång borde jag hitta nått som fungerar bra.

På tävlingsbanan har jag ridit lite olika hästar men störst framgångar har jag haft med Shamir i framför allt Trail. 2014 var vårt sista tävlingsår tillsammans där vi avslutade med en 5:e placering i Trail på SM.

vit häst med westernryttare på en bro uppställd vit häst med handler bredvid

2019 jag flitigt ute på vägarna med vår egna uppfödning Metisse och tävlade Sveland Western Cup. Vi avslutade året med fina placeringar i Cupfinalen som gick på Axevalla, Skara. Vit häst på tävling, uppställd bild till vänster, med ryttare på väg in på prisutdelning till höger
Nu ser jag fram emot att utbilda och ta med min nya kompis Cash ut på tävlingarna.


Det ska vara roligt att rida och det gäller att hitta vad som passar varje häst och ryttare bäst.
Den utmaningen är det som får mig att vilja fortsätta jobba med hästar och deras ägare för finns inte många saker som slår glädjen när allt faller på plats.

Jag har även utbildat mig till hovslagare och har därmed ytterligare ett ben att stå på i mitt hästföretagande.

top